Welke stappen moet je ondernemen bij een eerste aanwerving?

Het is zover! Jouw onderneming is klaar voor de volgende fase en je wordt officieel werkgever. Wanneer je op het punt staat om een eerste medewerker aan te werven, is het belangrijk dat je een aantal stappen volgt. Match begeleidt jou graag verder in dit proces en staat klaar om jou gepast advies te verlenen.

Stap 1: gegevens nakijken in de Kruispuntdatabank

Klaar voor de eerste stap? Het is van cruciaal belang om jouw registratie bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) te controleren en te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat je geen RSZ-verminderingen misloopt en biedt bescherming met betrekking tot beroepsaansprakelijkheid.

Stap 2: aansluiten bij een dienst voor preventie en bescherming

Vervolgens moet je als werkgever verplicht een interne dienst voor preventie en bescherming hebben. Deze dienst identificeert risico’s, onderzoekt arbeidsongevallen, geeft advies over instructies, ontwikkelt noodprocedures en organiseert eerste hulp (EHBO). Startende bedrijven kunnen deze taken vaak niet zelf uitvoeren en hebben de mogelijkheid om met een erkende externe dienst voor preventie en bescherming samen te werken.

Stap 3: arbeidsreglement opstellen

Na het afsluiten van een arbeidsongevallenverzekering moet je een arbeidsreglement opstellen. Dit is een wettelijke verplichting om juridische naleving te garanderen en strafrechtelijke of administratieve sancties te voorkomen. Het reglement regelt niet alleen de organisatie en werking van jouw onderneming, maar ook de arbeidsvoorwaarden en de rechten en plichten van je werknemers.

Stap 4: werknemersgegevens doorgeven

Tot slot is het van belang om de werknemersgegevens aan ons door te geven, aangezien dit een noodzakelijke stap is om de lonen van jouw werknemers op een nauwkeurige en efficiƫnte wijze te verwerken. Het verstrekken van deze gegevens zorgt ervoor dat het gehele proces soepel en zonder fouten verloopt.

Normaal gesproken omvat het proces bij een eerste aanwerving meer stappen, maar bij uitzendarbeid zijn bepaalde zaken, zoals het afsluiten van een arbeidsongevallenverzekering, al inbegrepen. Dit maakt het zeer kostenefficiƫnt om via ons uitgebreide netwerk en expertise een nieuwe medewerker aan te nemen. Als je openstaande vacatures hebt, nodigen we je graag uit om ze met ons te delen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!