5 tips om werkplezier te laten schijnen

Ben je net terug van vakantie en heb je moeite om aan het werk te wennen? Je bent niet de enige! Iedereen voelt nog steeds de vakantiekriebels. De dagen zijn langer, de temperaturen zijn heerlijk, de zon schijnt. De zomer is de perfecte tijd om te ontspannen en om te genieten van de mooie dingen in het leven. Maar hoe kunnen we het zomergeluk vasthouden als de zomer voorbij is en het leven weer drukker wordt?  In deze blog ontdek je 5 tips om werkplezier te laten schijnen! 

1. Creëer momenten die je je leven lang zult koesteren  

Wanneer je op vakantie bent neem je de tijd om volop te genieten en ben je veel bewuster van alles om je heen. Je ontmoet nieuwe mensen, je ontdekt nieuwe culturen en je bezoekt nieuwe plaatsen. Leg deze momenten vast op camera, zodat je ze later kunt herbeleven. Heb je heel wat foto’s verzameld? Maak een fotoalbum! Door je herinneringen op te halen en levend te houden, kun je het zomergeluk opnieuw ervaren.

werkplezier
werkplezier

2. Behoud dezelfde mentaliteit bij thuiskomst 

In de zoektocht naar een evenwichtig leven, is het omarmen van me-time een ware kunst. De zomerperiode geeft ons hierin een speelse troef: meer tijd en extra uren om te spenderen. Wanneer je terugkeert van jouw avontuur is het belangrijk om jezelf te verwennen met momenten van adempauze en bewuste luiertijd. Door even stil te staan bij wat je diep vanbinnen verlangt en voelt, geef je jezelf de kans om in balans te blijven. Op die manier blijft het zomergeluk nog lang nagloeien. 

3. Houd je connectie met de natuur levendig en blijf jezelf verwonderen  

Het is belangrijk om de natuur ook buiten de zomerperiode te omarmen. Dwaal door parken, bezoek stranden of koester stille momenten in jouw eigen tuin. Probeer om je telefoon soms eens weg te leggen en sta open voor nieuwe dingen: de geuren, kleuren, vormen en geluiden om je heen. De natuur zorgt ervoor dat je even gas terugneemt en kan je helpen het gevoel van zomergeluk vast te houden. 

werkplezier

4. Laat af en toe de controle los 

De zomer heeft een bijzondere kracht om alles wat lichter, speelser en een tikkeltje ondeugender te laten lijken. Een zorgeloze mindset, een tinteling van vrijheid – waarom zou dit gevoel enkel in vakanties te vinden zijn? Breng een vleugje zomer en het bijhorende geluk in je dagelijkse routine. Laat af en toe de controle los en gun jezelf wat spontane en onverwachte momenten.  

5. Herstel jouw evenwicht na de vakantie  

Tijdens een vakantie kom je erachter wat echt belangrijk is en waar je hart van gaat stralen. Het is ontzettend waardevol om jezelf na de vakantie toe te staan deze kernaspecten te blijven omarmen. Geef jezelf de toestemming om de leuke activiteiten die je tijdens je reis hebt gedaan, naadloos te integreren in je dagelijkse routine. Zo wordt het evenwicht dat je tijdens de vakantie hebt gevonden, een langdurige partner in je dagelijks leven.  

Bij Match vinden we het heerlijk om onze vakantieverhalen te delen en samen te genieten van de mooie herinneringen. Op deze manier versterken we als team niet alleen de onderlinge band, maar delen we ook elkaars vreugde!